Atmos Spheres | Ademruimtes : Geurkunst bij expositie 'Wenteling'

De zomer lijkt voorbij gevlogen te zijn.. tijd die ik heb ingevuld met schrijven, ontwerpen en creëren. De tijd was hard nodig: want deze week is tot en met zondag 8 september de expositie 'Wenteling' in de Kunst Kapel in Amsterdam te zien: hier presenteer  ik mijn nieuwste geurkunst installatie 'Atmos Spheres | Ademruimtes'. De titel van de expositie "Wenteling' heeft als ondertitel" traditie en experiment': en dat is zeker terug te zien in dit nieuwe geur kunstproject. Want door geuren en symbolen probeer ik onbewuste, universele, culturele handelingen te triggeren; wat eenvoudig gebeurt door bij het kunstwerk in gesprek te gaan met elkaar. Wat al bij de opening van de tentoonstelling al gelijk een aanvang nam! De locatie is ook om door een ringetje te halen: schitterend licht van alle kanten.
De geuren die ik gebruik in de installatie roepen bij de bezoekers diverse associaties op; "ik wist het wel: lavendel" of "het lijkt wel een houtvuurtje." Het mooie is: er is geen 'goed of fout' antwoord: het gaat om de eigen associatie. Soms versterkt door een van de 'sterrenbeelden' die op de tapisserie zijn terug te vinden, zoals het sterrenbeeld 'kopje koffie' of 'bosje bloemen'. Twee sterrenbeelden op het tapisserie bestaan echt: een kennen we allemaal ; het steelpannetje grote beer, maar de ander? Kom zelf kijken!

"De geurkunst installatie ‘Atmos Spheres | Ademruimtes’ bevat geuren en symbolen die gelijksoortige (universele) maar ook persoonlijke associaties kunnen oproepen.  De geuren en objecten die deze installatie vormen zijn een uitnodiging om met elkaar in gesprek te gaan en elkaar ademruimte te bieden. Het is een oproep om op zoek te gaan naar verbindende activiteiten en eenzaamheid te keren. Samen ‘nieuwe rituelen’ introduceren. " 

Het het uitgebreide concept van deze installatie kun je beluisteren via de QR code. (zie hieronder) of lezen op de tentoonstelling.


Materiaal:
Keramiek met wit bladgoud (13,6 kr), natuurlijke geuren, perspex, sokkels, tafel, tapisserie

Afmetingen:  
Tafel met objecten ø1.30 , 1. 20 h | Tapisserie 1.40 b x 2.00 h
De installatie ‘Atmos Spheres | Ademruimtes’ kan voor projecten waarin dit thema speelt worden geplaatst op uw locatie. 
Meer informatie: connectingscents.com

Op de expositie is ook nog van mijn hand het vierluik 'Cedar Tree Heriatages ' te zien en te ruiken. 

Overzicht programma expositie 'Wenteling' 
- De expositie vindt plaats in de Kunstkapel, Pr. Irenestraat 19-1 hoog (boven restaurant AS), 1077 WT Amsterdam
- Te bezoeken van 3 september tot en met 8 september 2019
- Openingstijden Kunstkapel: di. 3 sept. v.a. 16.00 uur, wo t/m zo, van 13.00 tot 19.00 uur
- De expositie is ook interessant voor bezoekers met een visuele beperking: op zaterdag 7 september om 11 uur staat een speciale (gratis) rondleiding gepland!


ZuidAS magazine schreef een mooi stukje over mijn werk en de tentoonstelling: zie hier


De expositie is georganiseerd door 5 leden van kunstenaarsvereniging De Onafhankelijken en hun gast-exposanten.

DEELNEMENDE KUNSTENAARS aan de expositie WENTELING

De onafhankelijken:
Niek Bruynzeel
Roland Broekhuis
Claudia De Vos
Caroline Kos
Mirjam de Nijs


en gasten:
Ellen Krol
Raymond Titus Hirs
Kyra Cramer
Mansour Bakhtiar
Claudia De Vos
Geurambassadeur | Ambass'Odor
Connectingscents.com

Populaire posts