Terugblik op het Symposium Healing EnvironmentsMet plezier wil ik jullie graag meenemen voor een korte terugblik op het symposium Healing Environments wat plaatsvond op 10 februari. Met een ruim gevulde zaal met belangstellende uit verschillende hoeken, diversiteit aan sprekers en de sprankelende A Capella van SingerG was het een bijzonder prettige en succesvolle middag. 

Met als start van het symposium een spannende natuurbeleving in het kasteelpark door Agnes Meijs waar uitdagende voelactiviteiten aangeboden werden om even èèn te worden met de omgeving. Van diverse bezoekers kregen we terug dat dit een van de beste buitenbelevingen ooit was. Complimenten aan Agnes dus! Fris en klaar voor de lezingen stroomde het publiek de zaal in waar Hans Alma ons meenam in de de wereld van het aandachtig waarnemen, tot inzichten komen en hoe kunst daarbij van dienst kan zijn. Na de lezing van Hans kon het publiek eerst genieten van het muzikale intermezzo van Singer G en hun oren laten verwennen. 
Op de clip hieronder kun je een indruk krijgen van dit muzikale feestje. 

  
Gelaafd aan de oren, was vervolgens mijn lezing aan de beurt, waarbij inzichten over geur in kunst centraal stonden. Uitgangspunt van de lezing was mijn lopende Geurkunst tentoonstelling Raw Materials. In de pauze daarna kon de tentoonstelling worden ervaren. 


Inmiddels staat de tentoonstelling twee maanden in kasteel Groeneveld en trekt publiek aan uit het hele land. Mensen die wat meer over geur willen weten maar ook zelf het een en ander willen ervaren. En daarvoor is deze tentoonstelling natuurlijk een uitstekende gelegenheid. Afgelopen week kwam NH Nieuws zelfs nog even op bezoek om een kijkje te nemen 

De tentoonstelling Raw Materials is nog te bezoeken in kasteel Groeneveld tot en met 24 maart. 
Na de pauze was het de beurt aan Peter Frühmann die met zijn spannende verhaal over Diarmid het belang van stortytelling illustreerde. Peter hield de aandacht vast en menig bezoeker zat op het puntje van zijn stoel om de afloop te horen.  

Na zijn topic konden we even ontspannen en nog een keertje genieten van en dansen op (!) de klanken van SingerG.

Sluitstuk van het symposium was Frank van Biemen die het publiek lekker maakte met smakelijke verhalen over licht, kleur en smaak en vervolgens tot hilariteit van de zaal iedereen op water en brood zette. En het beleven van smaak in een ander licht zette! 

Van het symposium zijn professionele opnames gemaakt.  Diegenen die belangstelling hebben om de beelden te zien, of het symposium hebben gemist kunnen een viewing aanvragen via connectingscents.com

Met dank aan:
Agnes Meijs(natuurlijkheden.nl), Hans Alma (Hansalma.eu), Peter Frühmann (storybag.nl), SingerG Amsterdam Singerg.com, Frank Van Biemen (Fotoprofs.nl), co-host Nikki van Biemen en de steun van Stichting Kasteel Groeneveld.

Organisatie van het symposium was in handen van 
Claudia De Vos | connectingscents.com

Voor de aankomende HOVOdag 'De kunst van het mogelijke' door Hans Alma en Claudia De Vos op 21 maart zijn nog een paar plekjes beschikbaar. Kijk hiervoor op de HOVOsite

Populaire posts