Sandelhem- sandelhaar- sandelhout


Sjoerd ruikt een challenge
Misschien had je het berichtje al even meegekregen over 'ruikende haren'? Jawel, haren zouden bij het ruiken van sandelhout gaan groeien. En dat is natuurlijk een geweldig item om eens in te duiken voor  HihaHilarius en de Geurambassadeur. Voor wie dit setje nog niet kent: al zo'n twee jaar steekt journalist Sjoerd Hilarius van RTV NH zijn neus in de geurzaken van de Geurambassadeur. 
Vandaag kwam Sjoerd even checken hoe dat nou zit met dat berichtje en onderzoek. Want haar als Hans Klok wil iedereen wel (zegt Sjoerd) dus kommaarop. Badmutsje op, sandelhout onder de neus en groeien maar? Dat het net wat complexer in elkaar zit had ik Sjoerd zo ook wel kunnen vertellen. Want zijn hoofd bevindt zich nu eenmaal niet op een petrischaaltje in het labaratorium. En er is getest met de synthetische sandelhoutachtige geurstof ''sandalore', wat uiteraard ergens is gepatenteerd, en getest is op stukjes gedoneerde huid. Daarmee kan letterlijk geen mens het (nog) navertellen. En de bijwerkingen van de lotion die men wil maken zijn nog niet bekend. 


RTV NH Spitstijd 30-10-2018
Aflevering. 27 HihaHilarius en de Geurambassadeur

Maar waarom niet met de echt geur van sandelhout aan de slag? De etherische olie van de Santalum album of nog milieu-verantwoordelijker 'Santalum spicatum'. Dat ruikt heerlijk en heeft fantastische eigenschappen zoals een huidverzachtende, antibacteriële werking. Ideaal voor een onrustige huid, werkt als een tonicum en is ook nog eens afrodiserend. 
In de Ayurvedische (Indiase traditionele) geneeskunst wordt het al decennia lang gebruikt en is het nog steeds een van de meest geliefde geuren. 

Challenge: Maak je eigen lotion met sandelhout, masseer het in de hoofdhuid, badmutsje erop (fotootje of filmpje opsturen: want dat willen we zien) uurtje intrekken en daarna met een zachte shampoo uitwassen.Eens zien of je na een paar weken resultaat hebt geboekt. Dan weten we gelijk meer. 

receptje: 
50 ml jojobaolie
10-20 dr. sandelhout olie
+ 1 badmuts

Post je filmpje of foto bij de post van RTV NH of een link daarnaar in het commentaar hieronder

Zie ook het Youtube kanaal van de Geurambasssadeur met alle Hiha-afleveringen
Op de website Connecting scents.com  vind je alle activiteiten van de Geurambassadeur

Lees meer over sandelhout op het blog Our Nature van journaliste Cathelijne Esser waar ik steeds wat over een specifieke geur vertel en zij dat dan weer fris en fruitig weet op te schrijven.

Abstract onderzoek Haairgroei sandelhout

Reacties

Populaire posts